Afbetaling

Computer på afbetaling, er det for dyrt?

Står du og  mangler en ny bærbar computer? Hvis du ikke selv har pengene, kan køb på afbetaling være en mulighed. Det er nemt at købe alverdens herligheder på afbetaling, men der er et par ting, du skal være opmærksom på.

 

Ofte dyrere end at gå i banken

Du kan nemt få lov til at købe en vare på afbetaling hos blandt andet D:E:R, L´easy, Elgiganten, Fona og Expert. De vil meget gerne tjene penge og det gør de i høj grad, når du køber computer på afbetaling. Umiddelbart kan det lyde billigt, kun at skulle betale et par hundrede kroner om måneden, men du skal også være opmærksom på, at der også vil være gebyrer og renter, der skal betales. Lægger man alle udgifterne sammen, vil det der kaldes ÅOP (årlige omkostninger i procent) ofte være over 25%. Derfor kan du få et billigere lån i din egen bank, hvis du da kan overbevise dem om, at de skal låne dig penge.

 

Du betaler for at få en kredit til købet

Når du køber på afbetaling vil du i løbet af de 3-6 år aftalen løber ofte komme til at betale, hvad der svarer til 1,5 gange prisen på den computer du køber. Derfor kan det være en god idé først at overveje at spare lidt op og ikke handle alt for impulsivt, bare fordi man er brændt varm på den nye MacBook Pro.

Står du alligevel i en situation, hvor det er strengt nødvendigt, at købe computer på afbetaling, så sørg for at få lagt et budget, hvor du indregner den nye udgift og hvis det er muligt, så betal lånet ud før tid. På den måde kan du spare mange penge.

 

Fakta:

  • Du kan typisk spare penge ved at samle dine lån det samme sted.
  • Du bør sammenligne priser inden du tager et lån. Eksempelvis på www.pengeguiden.dk eller online lån.