Beregn pension

Find et pensionsprodukt der passer til dit behov

Det er ikke nok at finde et pensionsprodukt som er sikkert og giver en god forrentning med få omkostninger, det er også nødvendigt at vælge et pensionsprodukt som passer til dine behov, i dag såvel som i fremtiden, hvis du vil have mest muligt ud af de penge du sparer op. Her får du nogle gode råd til emner du bør overveje for at kunne vælge et pensionsprodukt som passer til lige netop dine behov. 

 

Vælg et pensionsprodukt som er tilpasset dit forventede forbrug

Det kan være en rigtig god idé at vurdere hvad dit økonomiske behov vil være når du bliver pensionist og så vælge en opsparing som matcher behovet. Overvej hvilke udgifter du kan forvente at have, kommer du f.eks. til at sidde i gældsfrit hus? Hvis du i en kortere eller længere periode skyder over målet mht. pension kan det betyde at du går glip af offentlige ydelser.

 

Det er vigtigt at time udbetalingerne

Det kan være en god idé at undgå af få udbetalt så store pensionssummer at du kommer til at betale topskat. Det kræver at du planlægger hvornår udbetalinger fra pensioner og livrenter skal falde, så de bliver fordelt fornuftigt. Hvis dine pensionsudbetalinger alligevel bliver så store at du kommer til at betale topskat kan du undgå topskatten ved, når du bliver pensioneret, at indbetale til livrenter og herigennem skabe et skattefradrag.

 

Har du brug for pengene nu eller når du bliver pensioneret?

Det er klart at man gerne vil sikre sig i sin alderdom, men det er alligevel en god idé at tilpasse pensionsindbetalingerne til din nuværende situation. Hvis du har gæld i hus, eller andre former for gæld, vil det oftest bedre kunne betale sig at afbetale gælden før du øger din pensionsopsparing. Undgå for alt i verden at indbetale så meget til pension at du får behov for at stifte gæld.

 

Hvor længe regner du med at leve?

Det virker måske makabert men i visse tilfælde kan det være en god idé at tilpasse dit forsikringsprodukt til dit behov mht. levetid. Hvis du mener at have en lang forventet levetid skal udbetalingerne naturligvis fortsætte længe, husk at vores gennemsnitlige levetid har været konstant stigende i mange år. Hvis der er nogle faktorer som f.eks. sukkersyge eller arvelige forhold som kan forventes at begrænse din levetid bør de største udbetalinger måske falde først i pensionsforløbet.      

 

Faktaboks:

Tips til at vælge det rette pensionsprodukt:

  • Sammenlign din forventede levetid med udbetalingernes varighed
  • Overvej dine fremtidige udgifter til husleje, medicin m.m.
  • Afstem din opsparing og dine  forbrugslån  til dine økonomiske behov nu
  • Sæt dig ind i reglerne omkring beskatning og offentlige ydelser