Billig A-kasse

 

Hvordan finder jeg en billig A-kasse?

I krisetider med høj arbejdsløshed er det vigtigere end nogensinde, at være medlem af en A-kasse. Men selvom et medlemsskab af en A-kasse kan sikre dig økonomisk, hvis du skulle være så uheldig at miste dig job, er der ingen grund til, at betale for meget for medlemsskabet i en A-kasse.

 

Hvad kan man bruge en A-kasse til?

Udover at være sikret økonomisk, hvis du skulle blive arbejdsløs, kan A-kassen også hjælpe dig med at komme i arbejde igen efterfølgende. Der findes både fagspecifikke A-kasser og A-kasser, hvor du kan blive medlem, uanset hvad din job- eller uddannelsesmæssige baggrund er. Er du ikke medlem af en A-kasse, kan du modtage dagpenge fra kommunen, men her får du først penge udbetalt, hvis du ikke selv har en opsparing. A-kassen udbetaler dagpenge uanset om du har en opsparing eller ej - du skal dog melde dig ind i en A-kasse mens du er i arbejde. Du får ikke noget ud af det, hvis du venter til efter du har mistet dit arbejde.

 

Hvad koster det at være medlem af en A-kasse?

Lige nu er Frie Funktionærer den billigste uafhængige A-kasse i Danmark. Det koster 407 kr om måneden at være medlem og kontingentet kan trækkes fra i skat. I en undersøgelse fra 2009 svarede 72% af A-kassens medlemmer, at de var tilfredse med de ydelser, de modtog. Du kan dog med fordel tjekke priserne på forskellige A-kasser online, inden du bestemmer dig. Det er vigtigt, at finde den A-kasse, der passer bedst til dig og dine behov - på den måde er du bedst muligt dækket ind, hvis du skulle være så uheldig, at miste dit job.

 

Facts:

  • Du kan trække dit A-kasse kontingent fra i skat.
  • Dagpengesatsen er den samme i alle A-kasser.
  • Du kan nemt skifte A-kasse, hvis du mener du kan få den samme ydelse billigere et andet sted.