Forbrugslån

Hvordan opnår jeg et forbrugslån

Hvis du har sikkerhed i form af f.eks. hus eller hvis du har fast arbejde burde det ikke være noget problem at få et forbrugslån af en rimelig størrelse gennem din bank. Der er mange andre muligheder for at få forbrugslån hvor din kreditværdighed måske ikke spiller så meget ind, f.eks. sms-lån som virker ved at du sender en sms til et firma som så tilsender dig nogle skemaer du skal udfylde og herefter bevilger dig lånet. Udbyderne af sms-lån er lette at finde på nettet, men pas på! Udgifterne til lånet kan være ekstremt høje og at låne dig ud af en dårlig økonomi på denne måde kan være katastrofalt.

 

Lån gennem banken

Hvis du har mulighed for det, kan du låne penge til forbrug gennem en anerkendt bank. Bankerne er muligvis mere strikse med deres lån, men når du låner gennem banken har du også en chance for at du kommer til at betale en lidt lavere rente. Nogle firmaer som tilbyder f.eks. sms-lån tilbyder ofte ekstra services som f.eks. et Mastercard selvom du står i RKI. Så tag en snak med din bankrådgiver og find ud af hvad du har brug for, er det et forbrugslån, en større kassekredit, omlægning af lån eller noget helt tredje. Alternativt kan du undersøge mulighederne for et online lån eller et sms-lån og se hvad de kan tilbyde. Det er altid godt at holde sig orienteret og få flere input på forskellige tilgange til det at låne penge.

 

Skab dig overblik over hvad lånet reelt kommer til at koste dig

Nogle udbydere af forbrugslån lokker med lave renter, men ofte vil de så i stedet tjene stort på gebyrer og lignende. Sammenlign lånets ÅOP, som er de samlede årlige omkostninger i procent, (både renter og gebyrer) forbundet med lånet. Når du kender ÅOP kan du besøge forbrugerrådets hjemmeside som hjælper dig regne ud hvad lånet samlet kommer til at koste dig.

 

Gode råd omkring forbrugslån:

  • Lån altid gennem et anerkendt pengeinstitut
  • Skaf dig overblik over de samlede omkostninger: Renter og gebyrer
  • Undersøg andre billigere muligheder end et forbrugslån som f.eks. omlægning af lån
  • Undersøg mulighederne og konditionerne ved online lån.