Gæld og lån

Sådan kommer man af med al sin gæld


Regningerne vælter ind ad døren og du har måske i forvejen dyre lån, som skal betales af. Det hele kan virke uoverskueligt og gælden bare stiger og stiger. Hvis du ikke allerede er registret i RKI, er du måske godt på vej. Her følger nogle gode råd til at komme ud af gælden på.


1. Skab et overblik over gælden før du gør noget. Det er dumt at tage uovervejede beslutninger. Men sørg for at gøre noget.

2. Vær åben og ærlig omkring din situation.

3. Er du allerede registreret i RKI og ønsker at slippe ud, er det bedste du kan gøre at betale gælden med det samme. Skal du have et hurtigt lån er et online lån en god mulighed, eller alternativt et              sms lån

4. Forsøg altid at få en dialog i gang med den eller de virksomheder, du skylder penge. Forklar dem stille og roligt situationen. Måske kan du lave en afdragsordning eller få eftergivet noget af gælden, hvis du betaler en del af den tilbage.

5. Lav et budget. Få overblik over dine indtægter og udgifter. Du skal så selvfølgelig forsøge at overholde budgettet. Kan du ikke det, må du nedjustere dit forbrug.

6. Forsøg at få samlet dine lån ét sted. Få lavet et samlet lån i banken. Det er en god ide at forberede dig, inden du går i banken. Kom selv med løsningsforslag. Du kan måske sælge bilen, eller flytte til en billigere bolig. Lad være med at pynte på situationen, men efterlev råd nr. 2 om at være åben og ærlig.

7. Er løsningen med et samlet lån i banken ikke en mulighed, skal du sørge for at betale de dyreste lån med de højeste renter af først.

8. Du skal selvfølgelig undgå at komme i RKI, men er du først endt der, kan det være en form for stopklods. Det er meget svært at optage nye lån, når man først er registreret i RKI. Lån trods RKI kan dog etableres se her RKI lån


Vigtigt:
Skab overblik over din økonomi
Få afviklet dine lån, inden du optager nye.
Få dine lån samlet ét sted