Handel på nettet - finansiering og køb

Sådan handler du sikkert på nettet

Efterhånden er der ikke den ting, man ikke kan købe over nettet. Det er desuden nemt og hurtigt lige at finde en forhandlerside, og så købe den vare man står og mangler. Men hvordan sikrer man sig, at man ikke bliver snydt? Her er nogle gode råd til, hvad du kan gøre.

 

Undersøg hjemmesiden

Noget af det første, og simpleste, man bør gøre, inden man køber noget over nettet, er at kigge godt og grundigt på den hjemmeside, som man overvejer at købe fra. Se om den ser nydelig og præsentabel ud, og om sproget på siden er uden stave- og sjuskefejl. Se efter om der er detaljerede beskrivelser af produkterne, og vær opmærksom på, om priserne er mistænkeligt lave.

Det kan også være en god ide at kigge efter officielle kontaktinformationer, og om virksomhedens CVR nummer og lignende informationer står på siden.  Det vil også være et godt tegn, hvis du kan finde nogle handelsbetingelser på siden, som bl.a. beskriver din returret og forsendelsespriser mm..

 

Finansiering

Såfremt du har behov for finansiering af dit køb er der flere veje til det. Online lån og SMS lån er de nemmeste og hurtigste, der ansøges pr. mobil og over internettet og et online lån kan være på din konto i løbet af nogle dage, det samme gælder et sms lån. Har du en udfordring med at finde finansiering er lån trods RKI måske værd at undersøge. Lån trods RKI er vejen hvis du er registreret i RKI eller på anden vis har problemer med at blvie godkendt til et forbrugslån mm. Sidst men ikke mindst er der leasing hvor LEASY er et godt bud på finansiering af mangt og meget. 

 

Betaling og mærkning på nettet

Hold altid øje med om virksomheden er mærket med E-mærket. Dette mærke betyder nemlig, at virksomheden kan sikre en tryg og sikker handel. Du kan også se efter, om virksomheden har betegnelsen ”Verified by Visa” og/eller ”MasterCard SecureCode”, et sted på siden. Det er to former for sikkerhedsstandarder, som garanterer en sikker betaling via PBS’ hjemmeside.

Når du skal foretage selve købet, bør du holde øje med, at du er på en sikker side. Det kan ses ved, at sidens adresse starter med ”https://” i stedet for bare ”https://”. Hver gang du køber noget på nettet, bør du holde øje med dine kontobevægelser lidt tid efter. Hvis du opdager nogle mærkelige transaktioner, bør du kontakte din bank med det samme, så de kan tage affære.

 

Gem dokumentation

Det e ren god ide at udskrive gemme alt relevant dokumentation, som du får i forbindelse med dit køb på nettet. Særligt handelsbetingelser, salgs- og leveringsprisen, din ordre og din ordrebekræftelse. Det er vigtigt for at kunne dokumentere købsaftalen, og de vilkår, som var gældende, da du købte varen.

 

Brug dit netværk

Det er altid en god ide at høre sin familie, venner og bekendte ad, om de kender et godt sted på nettet, hvor man kan købe det, som man gerne vil have fat i. Det kan også være en god ide at se efter andre brugere på nettet, og deres bedømmelse af den pågældende hjemmeside.

Se et eksempel på en bedømmelse på Trustpilot på en butik der sælger dj udstyr

 

Tre hurtige huskeråd

  • Undersøg siden for sjusk
  • Kig efter E-mærket eller lignende mærker
  • Undersøg finansiering gennem online lån, sms lån, lån trods RKI eller måske LEASY
  • Gem dokumentationen for handlen