Indlån høj rente

       Har du brug for at låne penge se nederst i artiklen

Hvordan opnår man god rente

Hvordan opnår du en god forrentning af dine opsparinger? De to ting du kan gøre for at opnå en bedre rente er dels at sikre dig at du har den bank og den kontotype som giver den bedste forrentning, og dels at overveje at binde dine penge over længere tid eller investere dem. Tit vil det være en rigtig god idé at diskutere det med en rådgiver, men her får du nogle gode råd til hvordan du opnår en god rente.

Vælg den rette kontotype

Hvis du sætter dine penge ind på en almindelig lønkonto er det rigtig svært at opnå en rimelig forrentning, en måde du måske kan få en højre rente på er ved at flytte dine penge fra en lønkonto til en særlig opsparingskonto som f.eks. en aktionærkonto. Det kan let gøres uden at skifte bank, du skal bare være opmærksom på at du som oftest, til gengæld for den højere rente binder dine penge for en periode. Undersøg vilkårene og overvej hvor mange penge du har brug for at have til rådighed med kort varsel.

Skift til den bank som kan tilbyde den højeste rente

Hvis du er villig til at skifte bank for at opnå en højere rente er det bare med at komme i gang med at indhente tilbud fra forskellige banker. Tit vil du kunne forhandle dig frem til en bedre rente hvis du kan fortælle en bank at en anden bank kan tilbyde en bedre rente. Tænk på at mindre nichebanker ofte vil kunne tilbyde bedre rentesatser end de store banker, men tag også sikkerheden ved at have en stor bank med i betragtning. Mybanker.dk er et website hvor du kan udbyde dine penge og indhente tilbud fra forskellige banker mht. forrentning, det er dog ikke alle banker som bruger sitet.

Overvej andre investeringsformer

Hvis du virkelig ønsker en væsentligt bedre forrentning bør du nok overveje at investere dine penge i aktier eller obligationer. Det gøres bedst i samråd med din bankrådgiver. Obligationer vil ofte give en bedre rente og er nærmest risikofri. Aktier kan give en bedre rente end obligationer, men kræver at man er mere risikovillig. Usikkerheden er stor og har været særlig stor på aktiemarkedet på det sidste.

 

Faktaboks:

Et par gode spørgsmål at overveje mht. forrentning:

  • Hvor risikovillig er du?
  • Hvor længe er du villig til at binde dine penge?
  • Er du villig til at skifte bank?

       HAR DU BRUG FOR ET HURTIGT LÅN ELLER NEMT LÅN !