Privatleasing bil

Hvad er privatleasing af bil?

Over de seneste år er privatleasing af biler blevet mere og mere populært. Leasing er defineret som leje af en bil i længere tid end 6 måneder. Når du privatleaser en bil har du mulighed for at skifte bil oftere og billigere end hvis du selv skulle ud og købe ny bil og du slipper for at skulle bekymre dig om et eventuelt værditab på den leasede bil.

 

Hvad koster privatleasing af bil?

For at privatlease bil skal du som regel betale en engangsydelse, der typisk ligger mellem 15.000 og 60.000 kr. Derefter koster det et fast beløb hver måned, at privatlease en bil. Både engangsydelsen og de efterfølgende månedlige betalinger afhænger af, hvilken bil du vælger og hvor mange kilometer, du kører i kontraktens løbetid. Den månedlige ydelse vil som regel ligge et sted mellem 1.500 og 12.000 kr og er afhængig af bilens værdi. Denne månedlige ydelse dækker normalt al service af bilen og du skal derfor ikke selv tænke på udgifter til værkstedsbesøg og lignende. Ofter vil der også være mulighed for, at tegne forsikring til fordelagtige priser i forbindelse med privatleasing af en bil.

 

Hvor lang er leasingperioden?

Normalt vil leasingperioden variere fra 2 år og opefter. Man vil som regel kunne aftale en længere periode end den, leasingudbyderen tilbyder i sine reklamer. Hvis engangsydelsen er høj, kan det bedst betale sig at have en lang leasingperiode efterfølgende. Det er muligt, at opsige sin privatleasing-kontrakt før tid, men så mister man de penge, man har betalt i engangsydelse. Derfor skal man være sikker på, at man har brug for en bil i den periode, man har tænkt sig at privatlease bilen - men hvis privatleasingaftalen svarer til ens behov, kan det være en rigtig måde at have bil på.

 

Fakta:

  • Du betaler en fast månedlig ydelse, hvilket giver dig sikkerhed i dit budget.
  • Du har ikke penge bundet i bilen, hvilket betyder, at du ikke skal bekymre dig om værditab.
  • En bil leasingaftale vil normalt dække udgifter til service.
  • Søg viden om leasing og få flere konkrete tilbud fra udbydere som dem vi præsenterer her.