Mobil

Søger du relevante og stærke tips om hvordan du sikrer dig billig mobiltelefon og mobiltelefoni? Siderne her har undersøgt og samlet tisp og gode tilbud som kan være emd til at give dig de bedste priser på bade mobilene og mobiltelefonien


Der er ikke så mange tilbud om mobiltelefoner til 1 kr. længere og slet ikke ret mange gode tilbud. Ofte kan 1 kr. mobiltelefonen vise sig at være en dyr fornøjelse - ikke kun for sms lån - men de kan også komme til at koste en bondegård og ofte har de minutpriser til højere takster end mange andre mobildeals.

Info-guide til billigste mobiltelefon og en lav mobilregning!
Først gennemgås hvad du bør holde øje med, når det angår mobilregningen. Så kigger vi tættere efter gode tips til de bedste priser på selve mobiltelefonen

Lav mobilregning
Tit kiggger man efter mobiltilbuddets minutpris og det er det mobiltelefoniselskaberne søger skal falde en i øjnene, når du vil sammenholde de forskellige tilbus om abonnement - der er næsten kun et råd hvad angår minutpriserne - glem alt om dem altså billigste minutpriser!

Du kan nemlig ikke vurdere prisen for et mobilabonnement alene ud fra minutprisen. Faktisk ender 35 øre per minut ofte med at være dyrere end 70 øre per minut, fordi mobilselskabet afregner per påbegyndt minut og lægger en høj opkaldsafgift oveni den billige minutpris. 
Hvis du for eksempel taler i et minut og 20 sekunder, kommer du til at betale for to minutter. Derved er den faktiske minutpris langt højere end den annoncerede.

Afregnes minutpriserne per minut eller per sekund?
Når du skal vurdere prisen på et mobilabonnement, skal du se på, hvordan taletiden bliver afregnet og på opkaldsafgiftens størrelse. Det skal du sammenligne med, hvor lang tid, dine samtaler gennemsnitlig varer.

Sekundafregnede minutpriser er billigst ved korte samtaler
Er din gennemsnitlige samtalevarighed kortere end 3 minutter, bør du som hovedregel vælge et sekundafregnet mobilabonnement. Sekundafregnede abonnementer er som udgangspunkt mest fair for både mobilkunderne og mobilselskaberne. Priserne er gennemskuelige, og du betaler kun for den tid, du rent faktisk taler.

Minutafregnede minutpriser er billigst ved lange samtaler
Er din gennemsnitlige samtalevarighed mere end 3 minutter, bør du vælge et mobilabonnement med et langt afregningsinterval. For jo længere samtalen er, jo tættere vil den effektive minutpris komme på den annoncerede minutpris. Og jo længere samtalen er, jo mindre vil opkaldsafgiften også udgøre af den samlede samtaleafgift.

Sådan udregner du din gennemsnitlige samtalevarighed
Se dine gamle mobilregninger igennem og udregn din gennemsnitlige samtalevarighed ved at lægge samtalernes varighed sammen og divider med antallet af vellykkede opkald. Vær opmærksom på, at din gennemsnitlige samtalevarighed formentlig er langt kortere, end du tror. Den gennemsnitlige samtalevarighed på TelePrisTjek.dks redaktion er for eksempel kun et minut og 29 sekunder.