De fedeste mobiler

Hvordan finder jeg en mobiltelefon der passer til mit behov?

I dagens Danmark har alle behov for let og hurtigt at kunne kommunikere med hinanden. Hvad enten du skal sende en hjertevarmende sms til din mormor eller foretage et vigtigt forretningsopkald, mens du kører bil, er en mobiltelefon et nødvendigt og effektivt kommunikationsværktøj.  Hvordan finder du en mobiltelefon, der passer til lige netop dit behov?

Fra telefon til smartphone

Markedet for mobiltelefoner er i de seneste år vokset kraftigt. Man skal ikke langt tilbage i tiden, før en telefon bare var noget, man snakkede i og sendte sms’er til hinanden på. I de seneste år er der dog blevet åbnet op for mulighederne, og de fleste mobiltelefoner kan i dag tage billeder, gå på nettet, afvikle spil og anden underholdning. Det almindelige numeriske tastatur med tal og bogstaver er også så småt på vej væk med indførelsen af den berøringsfølsomme skærm. Selve indmaden i de fleste telefoner, også kaldet smartphones, er blevet opgraderet med processorer og læner sig derfor mere og mere op af det, man kender fra en computer.   

Hvad skal den kunne, og hvad skal den bruges til?

Før du vælger en mobiltelefon, er det derfor vigtigt, at den passer til dine behov, da der ikke er nogen grund til at kaste penge efter en dyr og avanceret telefon, hvis du blot skal skrive sms’er eller ringe til din familie og venner af og til.
Det er derfor vigtigt at kende dine behov. Er du eksempelvis en hyppig bruger af Facebook og Twitter, er det en god ide at købe en smartphone med en forholdsvis stor skærm, så du bedre kan se tekst og detaljer. Hvis du sender mange sms’er, vil det være praktisk at købe en mobiltelefon med et stort tastatur eller med et indbygget keyboard, der nemt kan slides ud på undersiden af telefonen. Arbejder du som tømrer, murer eller lignende, kan en mobiltelefon med en beskyttende gummibelægning være nyttig således, at din mobiltelefon kan holde til at blive tabt uden, at du skal bekymre dig om, at den går i stykker. Andre smarte og praktiske ting såsom kamera, mms, batterilevetid, netværk, gps og applikationer er bestemt også relevante ting at tage med i overvejelsen, når du skal købe ny mobiltelefon. Yderligere skal du overveje om udseendet og størrelsen på mobilen passer til dig. En smartphone er oftest stor og fylder godt i bukselommen.  

Holde øje med markedet og spørg i butikken

Når du har fundet frem til, hvad du har brug for, at din nye mobiltelefon skal kunne, er et godt tip at holde øje med, hvad der sker på markedet. Nye og mere avancerede modeller er hele tiden på vej, og det ville være surt at købe en mobil, der næsten dækker dine behov, når drømmemobilen udkommer den næste dag. Et godt råd er at gå ned i den pågældende butik, som du har et abonnement hos og spørge efter vejledning. I butikkerne ved de, hvilke telefoner, der kan det, du behøver.

Fakta

Det skal du gøre:

1. Overvej, hvad du skal bruge mobiltelefonen til.

2. Søg på nettet og læs nærmere om, hvad de forskellige mobiltelefoner kan.

3. Overvej pris, størrelse og design.

4. Spørg dig til råds hos din forhandler