Økonomi - hvordan

Lån og kredit se her: solidt lån eller hurtigt lån

Hvordan bliver man økonom?

Hvis penge får verden til at dreje rundt, er det økonomerne, som afgør farten. Økonomi er et afgørende og vigtigt område for erhvervslivet herhjemme, og du vil med denne uddannelse komme til at spille en afgørende rolle. Hvis kroner og ører er et interesseområde, så kan uddannelsen til økonom være en mulighed. Læs med her om, hvordan du kommer i gang.

Uddannelsens opbygning og beskæftigelsesmuligheder

Økonomi er et studie, som kan læses på universiteter og handelshøjskoler både i København, Århus, Ålborg og Odense.  For at få adgang til økonomi på kandidaten, der har to års varighed, skal du have bestået en adgangsgivende bachelor på tre år. På økonomi har du stor valgfrihed, og du kan gå i mange retninger med uddannelsen og lære om økonomiske systemer, pengeteori, finansiering, international økonomi og meget mere. Undervisningsformen består mest af seminarer og projektarbejde, men der kan være mulighed for udlandsophold også. Økonomer arbejder inden for banker, EU, ministerier, forsikringsselskaber, konsulentvirksomheder og andre organisationer.

Hvordan søger man om optagelse på Økonomi uddannelsen?

Du kan søge om optagelse på økonomi på to måder, som enten er kvote 1 eller kvote 2.
Kvote 1 gør sig gældende ved, at du opfylder et bestemt karaktergennemsnit, og at du yderligere har haft og bestået en række bestemte fag. Optagelseskravet på de forskellige uddannelsessteder angiver, hvilket karaktergennemsnit du skal have for at blive optaget på økonomi.
Kvote 2 er til dig, der ikke har det adgangsgivende gennemsnit til at søge i kvote 1. Her foretages der gerne en vurdering af, om du har beskæftiget dig med sundhedsfagligt arbejde og en specifik vurdering af karaktererne af de fag, der er nødvendige for optagelse. Når du har besluttet dig for, hvor du vil læse til økonom, skal du hente et koordineret tilmeldingsskema (KOT) på studiekontoret ved det uddannelsessted, hvor du vil læse. Dette kan også tilsendes eller udfyldes på nettet. Udfyld skemaet og send inden den 15. marts, hvis du søger i kvote 2 og den 5. juli, hvis du søger i kvote 1. Bliver du optaget, skal du først bestå en bachelordel, som typisk tager tre år, hvorefter du skal læse videre til kandidat i to år yderligere for at blive økonom. Kravene til optagelse varierer meget, og du kan læse mere om, hvad der kræves for at blive optaget på økonomi, og hvordan du ansøger via de links, der er givet til sidst i artiklen.

Sådan gør du

1. Tjek på uddannelsesstedernes hjemmesider, om dit gennemsnit opfylder optagelseskravet til optagelse på uddannelsen til økonom.

2. Kontakt studievejledningen for at få udleveret et KOT- skema eller udfyld det online inden den 5. juli (kvote 1) eller den 15. marts (kvote 2).

3. Indsend det udfyldte skema til det pågældende uddannelsessted og afvent svar, om du kan starte på økonomi.