Sådan får du hurtigere PC

Sådan får du en hurtigere computer

Hvis du hverken har tid eller tålmodighed til at sidde og vente på, at din pc bruger alt for lang tid på selv simple opgaver, kan det være nødvendigt at hjælpe den i gang igen. Din computer behøver nemlig ikke at blive markant langsommere med tiden, hvis du følger et par gode råd, der kan holde den oppe i omdrejninger.

1: overvej om du skal udskifte din gamle PC.

2:Fjern alle unødvendige programmer fra din Startfolder.    

Når computeren startes op, vil den automatisk åbne en række programmer. Derfor kan det hjælpe på computerens ydeevne, hvis den kun åbner de programmer, du skal bruge hver dag.

2A: Hold dit skrivebord rent.

Her er det selvfølgelig computerens skrivebord vi snakker om. Hvis du har for mange dokumenter liggende på skrivebordet, kan det være vanskeligt at holde styr på dem, men et fyldt skrivebord gør også din computer langsommere. Sørg derfor for at holde dit skrivebord ryddet.

3: Defragmenter din harddisk.

Data på harddisken ender med at ligge spredt rundt omkring og det tager derfor længere tid for computeren at læse disse data. Med en defragmentering kan du få computeren til at rydde op for dig.

4: Sørg for at din computer har RAM nok.

En lille investering i ekstra hukommelse til din computer kan have en meget stor effekt. Hvis du kører Windows XP skal du have mindst 2 GB hukommelse, mens du bør have mindst 4 GB hukommelse, hvis du kører Windows Vista eller Windows 7.

5: Hav altid god plads på harddisken.

Du skal sørge for, at der altid er plads nok på din harddisk. Hvis du kommer under 10 GB friplads, kan din computer begynde at få problemer. Slet filer og programmer du ikke bruger længere og flyt eventuelt film, musik og billeder til en ekstern harddisk.

6: Skru ned for grafiske detaljer.

Smarte skygger og 3D-effekter ser ganske flotte ud, men de gør bestemt ikke din computer hurtigere. Derfor kan du med fordel slå nogle af disse effekter fra.

7: Hav en opdateret computer.

Sikkerhedspakken og programmerne på din computer skal altid være opdaterede. Sikkerhedspakken ikke bare sikrer din computer, men den holder også skadelig kode, der kan sløve din computer, væk.

 

Følger du disse råd, kan du få en hurtigere computer og på den måde spare op til en halv time om ugen.

 

Facts:

Er din computer mere end 5-6 år gammel er det måske på tide at skifte den ud.

Et godt og opdateret antivirusprogram kan hjælpe med at holde din computer i bedre form.

Såfremt din PC er af ældre dato eller meget brugt kan det være nødvendigt at købe en ny.