Spar penge - undgå impulskøb

Hvordan undgår jeg impulskøb?

Selvom det måske føles uskadeligt og opløftende at lave impulskøb, så er det en dyr og dårlig vane. Faktisk har mange danskere problemer med, at de bruger for mange penge på impulskøb. Men hvad kan man så gøre, for at komme problemet til livs?

 

Erkendelse og refleksion

Det første skridt til at løse problemet er at erkende, at man har et problem med at impulskøbe. Man kan ikke gøre noget ved det, hvis man ikke er bevidst om, hvad der er, der skal gøres noget ved. I samme forbindelse kan man reflektere over hvad det er at man køber som impulskøb, om man har råd til det, og om man reelt har behov for disse ting. Ofte har man hverken råd eller et reelt behov. 

 

Planlægning af indkøb og impulskøb

Folk laver oftest impulskøb, når de er ude for at købe deres dagligvarer. De ser måske et godt tilbud på nogle sko, og så ryger der lig med i vognen. Derfor er det en god ide at planlægge sine indkøb, og så kun købe det, der står på indkøbslisten. Samtidig skal man huske at rose sig selv, når man ikke har lavet et impulskøb. Hver gang man har overvejet at købe noget, så kan man skrive denne ting ned på en liste, samtidig med, at man undlader at købe den. Efter 30 dage vender man tilbage til listen, og ser om man stadig synes, at man har behov for de ting, som man skrev ned. Har du da behov for finansiering er forbrugslån, online lån eller et sms lån en mulighed.

 

En kold tyrker imod impulskøb

For mange impulskøbere kan det være en god ide, at starte med at tage en kold tyrker, ved at holde sig helt væk fra butikker i et stykke tid. Man kan desuden planlægge sin færden, så man undgår at komme forbi særligt fristende butikker. Det er også en god ide, at man generelt planlægger sine indkøb af dagligvarer, så man måske kun behøver at købe ind to dage i ugen. Man kan også fokusere mere på udsalg, og så kun købe det man har brug for.

 

Hurtige tip:

  • Erkend at du har et problem med  impulskøb
  • Tænk over hvad du har brug for og råd til
  • Planlæg dine indkøb og køb kun ind et par gange i ugen
  • Køb KUN de ting, der står på indkøbssedlen
  • Undgå særligt fristende butikker
  • Ros dig selv, når du ikke har impulskøbt en trådløs mikrofon
  • Finansiering kan ske gennem et online lån eller forbrugslån