Trådløst internet - mobilt net

Hvordan får jeg trådløst internet?

Trådløst netværk er en nødvendighed i dag og har været med til at forøge kommunikationen og udvekslingen af informationer både professionelt og rent socialt. Selvom Hr. og Fru Danmark har taget, hvad der for dem var et stort kompliceret skridt ved at få internet via et kabel fra væggen, kan det virke faretruende komplekst at holde sig opdateret og få trådløst netværk installeret i hjemmet. Mange lader af den grund være. Enkelte har dog heller ikke brug for det, men mange går glip af en praktisk bekvemmelighed, de ikke vidste eksisterede. Hvis du derfor har internet, men ikke har taget skridtet og har fået trådløst netværk endnu, så læs nærmere.

Gør dig fri af ledningernes fangeskab

Der er intet hokuspokus forbundet med at få trådløst internet derhjemme, og det fungerer stort set på samme måde som en kabelforbindelse. Du skal derfor kontakte din internetudbyder - oftest dit teleselskab - for at købe en startpakke til trådløst internet. I denne pakke indgår der en trådløs router og et installationsprogram, som alt sammen fremsendes med posten. Du kan selvfølgelig også selv købe en trådløs router i en computerbutik, men med startpakken er der mindre slinger i valsen. Der følger for det meste en pædagogisk og forståelig manuel med, der med ganske få trin gør dit trådløse internet til en realitet. Efter at du har installeret det medfølgende program og fulgt punkterne i den medfølgende manual, skulle din computer eller dine computere gerne have adgang til dit nye trådløseinternet. Opret gerne et personligt navn og adgangskode. Det gør det nemmere at finde og sikre mod ubudne netværksgæster.
Din internetudbyder kan ofte levere trådløst internet i forskellige hastigheder. Jo hurtigere desto dyrere, så overvej om du har brug for at downloade eller spille meget på nettet. Hvis du kun surfer af og til, kan du sagtens nøjes med den billigste løsning.   

Der er hjælp at hente

Det er ikke uden grund, at alle de store danske teleselskaber, som leverer trådløse internettjenester, besidder en kæmpe stab af internetsupportere. Det er da heller ikke altid helt problemfrit at få det trådløse internet til at makke ret. Derfor sidder de parat til at svare på alle de spørgsmål, du kunne have. Du kan være ganske rolig. Der findes ikke nogle dumme spørgsmål, og der er ingen, der forventer, at du er it- ekspert. Følg til slut et af de nedenstående links for at få yderligere information om, hvordan du får trådløst internet på din bærbare pc eller din mac.

Sådan gør du

1. Køb en startpakke eller en trådløs router.

2. Installer det medfølgende program og følg den medfølgende opsætningsguide.

3. Kontakt din internetudbyders support, hvis du har spørgsmål eller problemer med dit trådløse internet.