Valg af bank og lån

Leder du efte lån se her: lån eller kredit

Hvordan vælger jeg den rigtige bank

Det er ikke let at finde den helt rigtige bank som har et serviceniveau som passer til dine behov og som samtidig har lave gebyrer, stor fleksibilitet, høje renter og lave udlånsrenter. Det kan også være vigtigt at du har en samarbejdsvillig bankrådgiver som du kan opbygge et godt forhold til. Det kan betale sig at investere lidt tid i at finde den helt rigtige bank. Her får du et par gode råd.

Vælg en bank med er serviceniveau som passer til dig

Det første du bør gøre når du skal vælge en bank er at vurdere hvad dine behov er og altså hvilke krav du har til en bank mht. service. Nogle typer banker tilbyder et højt serviceniveau og mange fysiske filialer, men disse banker vil sjældent være de billigste. Andre banker er i højere grad internetbaserede og vil ofte være de billigste. Du bør altså overveje hvor meget du har behov for/ønsker fysisk betjening frem for onlinebanking. Nogle bankkunder har behov som fint kan dækkes over internettet, andre har investeringer og lignende som kræver mere vejledning og større kontakt med en bankrådgiver. Overvej dine behov og vælg en type bank som passer til dig.

Forhandl og shop rundt når du skal vælge bank

Det vil ofte være for en længere periode når vælger bank, derfor kan det være en rigtig god idé at sætte tid af til at finde en bank som giver de bedste renter og har de laveste gebyrer. Og LAVESTE RENER VED LÅN.  Det bedste du kan gøre er at undersøge flere banker og så sammenligne hvad de kan tilbyde dig. Du kan finde informationer på nettet, over telefonen eller ved at henvende dig personligt. Når du har udvalgt to eller flere banker vil det ofte kunne betale sig at forhandle sig frem til gode vilkår. Henvend dig til en bank og sig at du gerne vil være kunde men påpeg at en konkurrerende bank f.eks. giver bedre renter eller har lavere gebyrer. Det vil, i nogen tilfælde, kunne føre til en bedre aftale. Det er dog lettest at forhandle hvis du har en større formue du skal have forrentet eller investeret.

Faktaboks:

Gode tips til at finde den rette bank:

  • Spørg venner og familie om deres erfaringer
  • Overvej hvad du forventer af din bank
  • Overvej bankens placering. Online lån er lette at håndtere hjemmefra stuen